Τι προσφέρει η κοινωνική επιχειρηματικότητα;

Μπορεί να είναι ένα καινοτόμο είδος επιχειρηματικότητας, όμως έχει ταχεία ανάπτυξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλές επιχειρήσεις αναπτύζονται με γνώμονα την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Όμως τι πραγματικά προσφέρει;

Αρχικά η κοινωνική επιχειρηματικότητα δημιουργείται για την επίτευξη ενός σκοπού. Αυτός ο σκοπός θέλει να ευαισθητοποιήσει πάνω σε σημαντικά ζήτημα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας. Αφού οι κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν να λύσουν τα προβλήματα αυτά, το αναλαμβάνουν οι πολίτες.

Το κίνημα αυτό έχει βρει πολλούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και έχουν αναζητηθεί λύσεις σε μείζονα ζητήματα, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι εταιρείες αυτές δημιουργούνται από τους πολίτες για τους πολίτες.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να ξεκίνησε πρόσφατα την ανάπτυξη της, αλλά έχει βρει πολλούς υποστηρικτές ανα τον κόσμο. Οι επιχειρηματικές έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω σε αυτά τα προβλήματα και έχουν αποφασίσει να στηρίξουν εκεί το έργο τους.

Είναι μια επιχειρηματική κινήσει που αξίζει να υιοθετηθεί, καθώς έχει επίκεντρο να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο και να βοηθήσει να λυθούν πολλά προβλήματα.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s