StartUps – Τι είναι αυτό;

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις ή αλλιώς «StartUps», όρος που χρησιμοποιείται συχνότερα, αποτελούν φαινόμενο της εποχής. Κι όμως υπάρχει ακόμα μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι είναι μια StartUp επιχείρηση. Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ένα ερωτηματολόγιο για την επιχειρηματικότητα περίπου το 37% δεν γνώριζε τι είναι τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ! Μαζί θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το περιεχόμενο και την φιλοσοφία των StartUps.

Η εμφάνιση των StartUps συνδέεται με την εμφάνιση του διαδικτύου. Ένας πολύ σαφής ορισμός για τις επιχειρήσεις αυτές είναι αυτός που έχει δώσει ο Αλέξης Χριστοδούλου συνιδρυτής της «Locish», και εξηγεί ότι StartUp είναι « μια εταιρεία που επιχειρεί κάτι καινοτόμο και στοχεύει σε μεγάλο κοινό και σε εξαιρετικά γρήγορη ανάπτυξη». Ουσιαστικά, είναι οι εταιρείες που δημιουργήθηκαν από το μηδέν από ομάδες νέων σε αποθήκες και φοιτητικά σπίτια. Με την πάροδο του χρόνου η μέθοδος των γκαράζ εξελίχθηκε σε οργανισμούς και ενώσεις.

Σε πιο απλή μορφή, η πορεία για την ίδρυση μιας StartUp είναι η εξής :

  1. μια ομάδα ατόμων βρίσκουν μια καινοτόμα ιδέα,
  2. συνιδρύουν μια εταιρεία και,
  3. αναζητούν κεφάλαια

Όσον αφορά την φιλοσοφία των εταιρειών αυτών, είναι περισσότερο «φιλική» πρoς τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος λαμβάνεται περισσότερο υπόψη ως άνθρωπος παρά ως μηχανή παραγωγής και στόχος είναι να νιώθει τον εργασιακό χώρο «σαν το σπίτι του» για να είναι και πιο αποδοτικός.

Παρακάτω ανακαλύψαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον quiz που θα σε βοηθήσει να βρεις ποιoς ρόλος σε μια StartUp σου ταιριάζει. Σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις!

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ  

Leave a comment