Άνεση και Πολυτέλεια στη Συγγρού

Πολυτελή ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Συγγρού και έχουν καταστήσει την ευρύτερη περιοχή ένα ανταγωνιστικό πόλο έλξης τουριστών. Την τελευταία τριετία ιδιαίτερα έχει παρατηρηθεί σημαντική επιχειρηματική ανάπτυξη στο τομέα του τουρισμού.
Γιατί υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον γύρω από τον άξονα Συγγρού-Φιξ που είχε συνδεθεί με το κόσμο της νύχτας και των ατασθαλιών;

Η κεντρική και ​προνομιακή τοποθεσία​ της που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα την καθιστούν ιδανικη τοποθεσία που καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Σήμερα η Συγγρού έχει αναδειχθεί ως ​πολιτιστικό κέντρο.​ Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το μουσείο Σύγχρονης τέχνης ,το Μουσείο της ακρόπολης αλλά και οι πολλές μουσικές και θεατρικές σκηνές, κινητοποιούν μια μεγάλη μερίδα τουριστών.
Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα που παρουσιάζουν ανοδική πορεία ,προσελκύουν στη περιοχή, τουρίστες που απασχολούνται στο κομμάτι του business και παρατηρείται η ανάπτυξη του ​συνεδριακού τουρισμού ​και της διοργάνωσης επιχειρηματικών εκδηλώσεων. Η τουριστική αυτή κίνηση δίνει αντίστοιχα επιχειρηματική ώθηση και κίνητρο για αισθητική βελτίωση του άξονα Συγγρού-Φιξ.
Αναμένεται προσεχώς ή λειτουργία δύο ακόμα πεντάστερων ξενοδοχείων. Το Athens BC της Coco-mat (τώρα Μπλε Κέρδος ΑΕΕΑΠ) και το ξενοδοχείο Νiche με ιδιοκτήτη το Νικήτα Μαρκόπουλο. Φαίνεται πως η ιδιωτική επιχειρηματικότητα έχει αλλάξει τα δεδομένα προς μια συνεχή εξέλιξη.

Leave a comment