Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Όλοι γνωρίζουν ένα οργανισμό που ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα και αγωνίζεται πως να βοηθήσει τους γύρω του. Όμως τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα με λίγα λόγια;

Κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένας κλάδος της οικονομίας που αναζητάει καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος, αδέσποτα ζώα, προστασία των απόρων. Οι επιχειρήσεις αυτές μοιράζονται τα έσοδα τους με τους συνεργάτες τους και τον σκοπό που εξυπηρετούν. 

Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση, καθώς είναι ένα νέο πεδίο δράσης στον επιχειρηματικό κόσμο. Έχουν ταχεία ανάπτυξη και υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε αυτό τον τομέα. Έτσι βοηθάνε στην κάλυψη θέσεων εργασία και στην σταδιακή εξάλειψη της οικονομικής κρίσης. 

Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου. Δίνουν λύση σε προβλήματα και χαράζουν το δρόμο προς νέες, καινοτόμες ιδέες που μπορούν να σώσουν την χώρα από το αδιέξοδο. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s