Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ιδρύθηκε το 1939 και αρχικά εγκαθίσταται στο Εθνικό θέατρο, δίνοντας παραστάσεις στη σκηνή του νεοκλασικού θεάτρου του Τσίλλερ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις στο θέατρο Ολύμπια, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Από το Μάρτιο του 2017, η Εθνική Λυρική Σκηνή στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την ελληνική Πολιτεία. Η Εθνική Λυρική Σκηνή δραστηριοποιείται πλέον σε δύο σκηνές : στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσελκύει τόσο Έλληνες, όσο και ξένους θεατές . Παρουσιάζει όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, όπερες για παιδιά και ρεσιτάλ. Διαθέτει επίσης Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αποτελεί χώρο συνάθροισης πνευματικών ταγών, λόγιων Ελλήνων και ξένων θεατών, αλλά και απλών ανθρώπων, που αγαπούν την όπερα.

lyriki

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s