Διεπιστημονικότητα και StartUps

Το να δημιουργήσεις μια Start Up δεν είναι μια απλή, αλλά σύνθετη υπόθεση. Δεν αρκεί να έχεις την βασική ιδέα για το προϊόν ή την υπηρεσία που πρόκειται να προωθήσεις καθώς και να ξέρεις πως να την υλοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι χρειάζονται γνώσεις και ικανότητες και σε άλλους τομείς. Εκτός από το τεχνολογικό κομμάτι, την δημιουργία της εφαρμογής, θα πρέπει να φροντίσεις και :

  • Media Kit – Λογότυπο

Ανεξάρτητα από την ιδέα που έχεις για την Start Up σου, χωρίς Media Kit δεν πας πουθενά! Το media Kit με απλά λόγια είναι το πακέτο το οποίο θα παρέχει κάθε χρήσιμη πληροφορία σχετικά με την Start Up σε όποιον ενδιαφέρεται για το αντικείμενο προσφοράς. Όσον αφορά το λογότυπο ή διαφορετικά logo είναι το εμπορικό έμβλημα κάθε εταιρίας, το σήμα κατατεθέν της, δηλαδή η εταιρική ταυτότητα με την οποία μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά. Είναι πολύ σημαντικό το λογότυπο να είναι καλοσχεδιασμένο, για να μπορεί να εκφράζει τη φιλοσοφία και την κεντρική ιδέα της εταιρίας που εκπροσωπεί, στην προκειμένη περίπτωση της εκάστοτε Start Up.

  • Την ιστοσελίδα (website)

Η ιστοσελίδα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο καθώς συμπεριλαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες για το προϊόν και όχι μόνο. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις χρήσεις και τις παροχές που εξασφαλίζει η Start Up σου ενώ παράλληλα μπορεί να μάθει για την ομάδα καθώς και τρόπους επικοινωνίας μ αυτή.

  • Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Σε μια περίοδο που όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα αποτελούν κύριο μέρος της καθημερινότητας τους, εσύ θα τα χρησιμοποιήσεις ως ένα από τα πιο ισχυρά σου όπλα για την προώθηση της Start Up σου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν μια διάδραση ανάμεσα σε σένα και τους υποψήφιους πελάτες, η επικοινωνία καθίσταται άμεση και η προβολή των προϊόντων – υπηρεσιών πιο διευρυμένη και επιτυχής.

Αν δουλεύεις μόνος και δεν ξέρεις πως να δημιουργήσεις με επιτυχία τα παραπάνω, ή αν η ομάδα σου δεν έχει γνώσεις πάνω σ αυτά τα αντικείμενα μην ανησυχείς! Μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικούς που θα σου φτιάξουν το πιο ιδανικό Media Kit και μια ιστοσελίδα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στη φύση της Start Up σου, καθώς και θα προωθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έξυπνο τρόπο το προϊόν σου.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s