Noted – Μια νεανική ατομική StartUp

Μια συζήτηση με τον ιδρυτή της StartUp «Noted», Γεώργιο Καυκιά που έφτιαξε την δική του StartUp στα 22, μας βοήθησε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στο τι σημαίνει να δημιουργείς μια δική σου εταιρεία StartUp βασισμένος στις δικές σου δυνάμεις με όπλα την θέληση, την όρεξη για δουλειά και κυρίως καινοτόμες ιδέες. Ανεξάρτητα με την ηλικία σου μπορείς να πραγματοποιήσεις το όραμα και τις ιδέες σου αν πιστεύεις σε αυτές. Στη συνέχεια παρατίθεται αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι έχεις σπουδάσει?

Έχω σπουδάσει Πληροφορική στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Computing.

Σε τι εξυπηρετεί η StartUp σου?

H startup μου είναι μια εφαρμογή κατά κύριο λόγο που βοηθάει τους χρήστες να κρατάνε σημειώσεις, από τις πιο συνηθισμένες όπως μία λίστα για ψώνια ή κάποια tasks που θέλουν να θυμούνται, μέχρι ολόκληρες εργασίες.

 Την έκανες παράλληλα με κάτι άλλο ή ήταν η μοναδική ασχολία σου εκείνη την περίοδο;

Την έκανα παράλληλα με την full-time δουλειά μου και την συνεχίζω έτσι ακόμα.

Πόσο εύκολο ήταν να τη δημιουργήσεις?

Το κομμάτι της τεχνολογίας ήταν το πιο εύκολο από όλα. Αλλά όλα τα υπόλοιπα, όπως η δημιουργία του Logo (το οποίο άλλαξε στη πορεία), η δημιουργία του website και των σελίδων στα social media, ήταν πιο δύσκολα γιατί δεν ήταν σχετικά με το αντικείμενό μου οπότε έπρεπε να το ψάξω περισσότερο.

Μόνος σου? Αν όχι από πόσα άτομα απαρτιζόταν η ομάδα?

Μόνος μου και μετά από 8 μήνες εξακολουθώ να συνεχίζω μόνος μου!

Εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι –  σκοποί για τους οποίους δημιουργήθηκε η εφαρμογή?

Αυτή είναι μια ερώτηση όπου η απάντηση ποτέ δεν θα είναι ναι, γιατί πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει καλύτερα και να φτάσει την εφαρμογή στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Ωστόσο, εφόσον η τεχνολογία εξελίσσεται συνέχεια και υπάρχουν συνεχώς όλο και περισσότερες δυνατότητες, αυτό σημαίνει πως η εφαρμογή θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς για να είναι κοντά στον στόχο της. Αλλά γενικότερα, πιστεύω πως η εφαρμογή δεν θα πιάσει ποτέ τον στόχο της στο 100%, λόγω της συνεχόμενης εξέλιξης της τεχνολογίας. Και αυτό είναι κιόλας αυτό που μου αρέσει με την όλη διαδικασία, γιατί σημαίνει πως θα έχω πάντα κάτι να κυνηγάω.

Με την δημιουργία της StartUp ήρθες ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο σου?

Κατά ένα μέρος ζω το όνειρο μου σε ένα πολύ μικρό scale. Γιατί το όνειρό μου είναι να δουλεύω για τον εαυτό μου και να δημιουργώ πράγματά δικά μου. Για αυτό κάθε φορά που δουλεύω πάνω στη startup μου, ξεχνάω ότι έχω και μια πρωινή δουλειά και νιώθω πως δουλεύω μόνο για τον εαυτό μου και για τα όνειρά μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχω κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα. Ο τελικός στόχος είναι πάντα η επιτυχία, είτε αυτή επιτευχθεί με το να γίνει το Noted μια κανονική εταιρεία με σοβαρό funding, είτε να εξαγοραστεί από μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας και τότε ίσως ξεκινήσω νέα startup!

  1. Ποιο είναι το επόμενο βήμα?

Η συνεχής προσπάθεια! Υπάρχουν άπειρα πράγματα που δεν ξέρω ακόμα για το πώς είναι να τρέχεις μια startup, τα οποία θα τα μάθω με τον καιρό. Ως προς την εφαρμογή, στόχος είναι η συνεχής βελτίωση ώστε να προσφέρει όση περισσότερη αξία γίνεται στους χρήστες, το οποίο πέρα από την ηθική ικανοποίηση που θα μου προσφέρει (γιατί το συναίσθημα που παίρνεις όταν ξέρεις ότι βοηθάς ανθρώπους στην καθημερινότητά τους είναι μοναδικό), θα αυξήσει και το awareness γύρω από την εφαρμογή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Facebook , Instagram, Linkedin Noted, Linkedin George Kafkias

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s