Το διαφημίζειν εστί φιλοσοφείν

3 + 1 λόγοι να επενδύσεις στη διαφήμιση

Με την εμφάνιση και την εξέλιξη των social media η διαφήμιση και η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών έχουν καταστεί παιχνιδάκι ακόμη και για τους λιγότερο έμπειρους χρήστες του διαδικτύου. Γιατί, επομένως, χρειαζόμαστε τις διαφημιστικές εταιρείες;
Πρώτα απ’ όλα γιατί συνδυάζουν κατάρτιση και απόδοση. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη ομάδα έμπειρων ατόμων που γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν και με ποιο σκοπό. Ταυτόχρονα με τις προτάσεις διαφήμισης προσφέρουν συμβουλές στρατηγικής, δίνοντας έτσι μία ολιστική λύση διαφήμισης αλλά και μάρκετινγκ. Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσουν ένα υλικό αποκλειστικά για την επιχείρησή σας, αλλά ακόμη θα σας επιτρέψουν να επικεντρωθείτε στις βασικές σας ικανότητες.
Επιπλέον, όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατανοούν την αξία του χρόνου και αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν να δρουν αυτοτελώς. Μία διαφημιστική εταιρεία αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το απαιτούμενο έργο στον κατάλληλο χρόνο έχοντας προηγουμένως ερευνήσει και διερευνήσει την αγορά.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρονται είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε ένα νέο σύνολο επιχειρήσεων που ήδη συνεργάζονται με αυτό το διαφημιστικό πρακτορείο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ διαφορετικών εταιρειών για να εξερευνήσουν εις βάθος την εκάστοτε βιομηχανία.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ικανότητα των μόνιμων υπαλλήλων εντός της επιχείρησης, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι την προώθηση της ίδιας της εταιρείας αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο την τεχνογνωσία της επιχείρησης. Και το δίλημμα υπάρχει πάντα : Επενδύω σε ένα στέλεχος στην επιχείρησή μου που τη γνωρίζει καλά και αναπτύσσω έτσι ενδοεπιχειρησιακή γνώση ή προτιμώ τους experts εκτός επιχείρησης;
Food for thought: Να θυμάστε ότι στόχος ενός διαφημιστικού πρακτορείου είναι η αποτελεσματικότερη προώθηση ενός brand και δεν θα χάσετε!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s